Mit ad Neked az EELISA?

2023. augusztus 18.

Ha szereted a kihívásokat, a kutatást, nyitott vagy más kultúrákra, szívesen szólalsz meg idegen nyelven, kíváncsi vagy milyen az oktatás más egyetemeken, akkor érdekelhet az EELISA. A BME hallgatójaként ennek a szövetségnek is tagjává válsz.  

Az EELISA (European Engineering Learning Innovation and Science Alliance) egy európai egyetemi hálózat, amely elsősorban műszaki tudományok területén tevékenykedik. Célja az oktatás, kutatás és innováció terén való együttműködés erősítése az európai műszaki egyetemek között. Az EELISA program keretein belül a hallgatók számára lehetőség nyílik nemzetközi tapasztalatok szerzésére, külföldi egyetemeken való tanulásra vagy kutatásra. Ezáltal a diákok olyan kulturális sokszínűséget tapasztalhatnak meg, fejleszthetik tudásukat, szélesíthetik látókörüket, kapcsolati hálózatot építhetnek ki, amely hozzájárul személyes és szakmai fejlődésükhöz egyaránt. 

A következő egyetemeket foglalja magában az EELISA szövetség: 

Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg   Németország 

Universitatea Politehnica din Bucureşti   Románia 

Université Paris Sciences et Lettres   Franciaország 

École des Ponts ParisTech  Franciaország 

Universidad Politécnica de Madrid   Spanyolország 

İstanbul Teknik Üniversitesi  Törökország 

Scuola Normale Superiore  Olaszország 

Scuola Superiore Sant’Anna  Olaszország 

Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften  Svájc 

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem   

EELISA Hallgatói ösztöndíj:   

Erre jelentkezve az általad kiválasztott EELISA egyetemen és programon bővítheted szakmai tudásod, kipróbálhatod magad idegen nyelvi környezetben, életre szóló kapcsolatokat köthetsz, barátokat szerezhetsz: eelisa@bme.hu 

EELISA Communities:  https://community.eelisa.eu/   

Ha csatlakozol egy EELISA közösséghez, akkor része lehetsz egy olyan szakmai csoportnak, amely egy számodra érdekes témában dolgozik, kutat, tart évenként több programot/workshopot/hackathont. A közösség keretében megismerkedhetsz más EELISA egyetem oktatóival, hallgatóival, részese lehetsz a közös kutatásnak, online brainstormingnak vagy a személyes találkozóknak. 

EELISA diploma: https://eelisa.eu/eelisa-recognition/ 

Az egyetem befejeztével három különböző – EELISA tanúsítvány / diploma melléklet / közös diploma – szerezhető meg, attól függően, hogy a hallgató milyen mértékben vett részt az egyetemi szövetség képzéseiben. 

EELISA programok, rendezvények, workshopok: https://eelisa.eu/news-events/ 

Az EELISA intézmények, az egyetemekkel szoros kapcsolatban álló cégek ezen a felületen teszik közre az éppen aktuális eseményeiket, amelyeket online formában is követhetsz.  

Karrier lehetőségek: https://eelisa.eu/internships-job-postings-2/ 

Az egyetemi képzés során itt lehet szakmai gyakornoki, illetve állás lehetőséget is keresni az EELISA egyetemeken, illetve az adott országban az egyetemekkel kapcsolatban álló cégeknél. 

Itt kérhetsz további információt: eelisa@bme.hu 

A BME EELISA oldala: https://eelisa.bme.hu/ 

Letölthető szórólap ITT!

Our Latest News